3 Οκτ 2012

Σαλαμίνα και Σαλαμίνια


Πραγματικά πολύ όμορφα να βλέπεις την προσπάθεια του κόσμου, τα χαμόγελα των ανθρώπων, την καθαριότητα της περιοχής και την προβολή του νησιού της Σαλαμίνας. Τα Σαλαμίνια είναι αναμφισβήτητα ένα γεγονός το οποίο προβάλει αλλά ταυτόχρονα προκαλεί την κοινωνία, όπως άλλωστε όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες όχι μόνο της Σαλαμίνας αλλά όλων των περιοχών. Τι ποιο αληθινό από το να βλέπεις καθαρούς δρόμους, όμορφα κλαδεμένα δέντρα και ασβεστωμένα, σημαίες να κυματίζουν, πλήθος κόσμου στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων, και πολλές άλλες παρόμοιες όμορφες εικόνες. Είναι όμως αρκετό; Φτάνει αυτό για τη Σαλαμίνα; Φτάνει αυτό για όλη την Ελληνική κοινωνία;

Θυμίζει λίγο από ολυμπιακούς αγώνες 2004, όλα προετοιμάστηκαν και παρουσιάστηκαν σωστά κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων, αλλά μετά ήρθε το δρεπάνι της ανθρώπινης-πολιτικής αδιαφορίας και καταστροφής, και κανένα από αυτά τα έργα (εγκαταστάσεις) δεν αξιοποιήθηκαν, δυστυχώς.

Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε η Σαλαμίνα να έχει και να γιορτάζει τα Σαλαμίνια κάθε ήμερα, και όχι μια φορά το χρόνο. Αν είχαμε κάθε μέρα μια γιορτή καθαριότητας, ειλικρίνειας, θετικής προσπάθειας, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τότε όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Υπάρχουν οι δυνατότητες η Σαλαμίνα να φτάσει επιτέλους στο ζενίθ της νέας-σύγρονης  πολιτιστικής της ιστορίας, αξιοποιώντας όλα αυτά τα όπλα που έχει στην κατοχή της, όπως άλλωστε έκαναν και μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας απέναντι στους Πέρσες.  Δεν είναι ουτοπικό ούτε ακατόρθωτο. Μπορεί η Σαλαμίνα να γιορτάζει τα Σαλαμίνα κάθε ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου