8 Οκτ 2012

Ανθρωπιά και ευαισθησία


Με το σύνολο του τύπου και της κοινωνίας να έχουμε πρώτο θέμα όλα τα αρνητικά της «οικονομικής κρίσης», έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε όλα αυτά τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, που σε διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να μην είχαν καμία εφαρμογή. Περιμένουμε τη κ. Μέρκελ, περιμένουμε τα νέα μέτρα, περιμένουμε να ακουστεί ο λόγος μας, απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, περιμένουμε να ακουστούν τα παράπονα μας, οι θέσεις μας. Δυστυχώς, όλοι αυτοί που με ευκολία παίρνουν και εκτελούν αποφάσεις που δεν αφήνουν λίθο επί λίθου, γνωρίζουν τις τραγικές συνέπειες όπως γνωρίζουν και ποιες είναι οι σωστές και λάθος ενέργειες και αποφάσεις.
  Μέσα σε όλο αυτό το χάος της οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάποια διαμάντια που λάμπουν. Στα Σελήνια άρχισε η υποστήριξη των συνανθρώπων μας στα πλαίσια της υποστήριξης των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, στα Σελήνια Σαλαμίνας.
  Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σεληνίων ξεκίνησε το συσσίτιο αλληλεγγύης που διανέμεται δωρεάν κάθε ημέρα, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κοινότητας των Σεληνίων.

Τέτοιες πράξεις δηλώνουν ότι οι Ελληνικές αξίες και η δύναμη της Ελληνικής κουλτούρας παραμένουν αναλλοίωτες ακόμα και υπό αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές για την κοινωνία μας.

Θα έπρεπε αυτές οι ενέργειες διαμάντια να αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου