3 Ιαν 2013

Ανώνυμοι Άνεργοι, Σαλαμίνας




Ιδρύεται συνεταιρισμός ανέργων

 

Με σύνθημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ» η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» ξεκινά προσπάθεια για την δημιουργία κοινωνικής εταιρείας - συνεταιρισμού ανέργων

 

Με σύνθημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ» η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» ξεκινά την προσπάθεια και τις διεργασίες για την δημιουργία κοινωνικής εταιρείας - συνεταιρισμού ανέργων, την Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.»

 
Η κίνηση ιδρύθηκε το 2010 με βασικούς σκοπούς την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, έχει έδρα τη Σαλαμίνα και χώρο δράσης την ευρύτερη περιοχή από Σαλαμίνα – Πειραιά μέχρι Αθήνα, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Η κίνηση είναι ανοικτή σε όλους, και σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή.

Γι’ αυτό έχει καταθέσει εξ αρχής καθαρή δημόσια κοινωνική επιχειρηματική πρόταση προς ανέργους και άλλους ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τώρα ξεκινά την προσπάθειά για το νέο, το διαφορετικό, το καινοτόμο, για εκείνο που θα μπορούσε με το ελάχιστο να δώσει το καλλίτερο αποτέλεσμα.

 

Η εγγραφή στην κίνηση αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ενδιαφερομένου, άνεργου ή άλλου, είναι προαιρετική, δωρεάν, ανώνυμη και δεν ενέχει κανενός είδους υποχρεώσεις, δεσμεύσεις ή απαιτήσεις. Αντίθετα, η κίνηση δεσμεύετε απέναντι στο κάθε μέλος της για τις όποιες επιλογές, ενέργειες, πράξεις ή/ και ανακοινώσεις της. Άνεργος που γίνεται μέλος της κίνησης, δεν χάνει την ιδιότητα του ανέργου.

 
Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου της κίνησης:

<< Ως κίνηση κατά της ανεργίας δεν επαιρόμαστε ότι έχουμε ή ότι μπορούμε να βρούμε τη χρυσή λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, ούτε ότι είμαστε οι καλλίτεροι. Και βέβαια υπάρχουν καλλίτεροι, πολύ καλλίτεροι από εμάς, αλλά που είναι αυτοί οι καλλίτεροι, γιατί σιωπούν, γιατί αδιαφορούν;

Ασχολούμαστε με το ευαίσθητο πρόβλημα της ανεργίας σε διαφορετικό επίπεδο από πολλούς άλλους, τολμάμε και προσπαθούμε για την αντιμετώπισή του, χαράζοντας χρυσή τομή ανάμεσα στην ανεργία και την επιχειρηματικότητα, την ατομική εργασία και την συνεταιριστική. Αυτά μπορούμε αυτά κάνουμε, με τα λίγα που μας απέμειναν, με τα λίγα που καταλαβαίνουμε, με τα λίγα που διαθέτουμε. Και ότι άλλο χρειαστούμε θα το διεκδικήσουμε, θα το κερδίσουμε.

 

Και προχωράμε μπροστά. Πρωτοπορούμε και ανοίγουμε νέους δρόμους. Χαράζουμε τις αυλακιές της πορείας μας βαθειά στο παρόν για να τις ακολουθούν οι επόμενοι. Προχωράμε αργά και με σταθερά βήματα προς το μέλλον. Αναζητούμε, ανακαλύπτουμε, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από το τίποτα το νέο, κάτι που δεν προϋπήρξε και δεν υπάρχει, το για πολλούς ανέφικτο, και το πετυχαίνουμε. Για εμάς δεν υπάρχει το δεν γίνεται και το δεν μπορώ. Για εμάς τα πάντα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και βούληση.

 

Ήδη έχουμε ανακαλύψει νέες θέσεις εργασίας και έχουμε σχεδιάσει τρόπους και μεθόδους για να τις διεκδικήσουμε και να τις κατακτήσουμε. Όμως η διεκδίκηση πρέπει να γίνει συλλογικά, γιατί κανείς δεν δίνει σημασία σε έναν μεμονωμένο άνεργο, πέρα του ότι ένας άνεργος ίσον κανένας!

Και είναι φυσικό επακόλουθο όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500. 000 άνεργοι, και κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, που καθημερινά αυξάνονται.

 

Επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα, καλούμε τους άνεργους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν μέλη της κίνησης και συμμέτοχοι στην υπό ίδρυση Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.».

Γιατί μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Αγωνιζόμαστε χωρίς να μας πτοεί τίποτα και θα πετύχουμε. Άλλωστε, με ό,τι κάνουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από την ανεργία μας. Αλλά θα κερδίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, θα κερδίσουμε το αύριο! >>

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το ιστολόγιο http://anonymoi-anergoi.blogspot.com, ή να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για οποιοδήποτε θέμα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Γιάννη Στεφάνου, στα τηλέφωνα 210 46 53 504, 69 78 157 451, 69 40 764 784,  69 37 948. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου