24 Δεκ 2012

ΕΣΣΑΚ. Δενδροφύτευση 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Περιβαλλοντική δραστηριότητα - Ανάσα πνοής 
 
 

Με τη καλύτερη δυνατή δραστηριότητα αρχίζει τη νέα χρονιά η τοπική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Σαλαμίνας το ΕΣΣΑΚ (Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών) οργανώνοντας δενδροφύτευση σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας (Σελήνια, Αμπελάκια, Κυνοσουρα). Στηρίζοντας έμπρακτα τη βιωσιμότητα του νησιού με διάφορες δραστηριότητες, έχει δείξει το ΕΣΣΑΚ ότι είναι ένα σώμα το οποίο ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου, μακριά από κάθε υπόγειες και συμφεροντολογικές διαδικασίες.  

Ο αριθμός των διαθέσιμων δέντρων είναι πραγματικά μεγάλος (510 τμχ) και χρειάζεται μια μεγάλη συμμετοχή από όλους τους πολίτες και από όλες τις αρχές της Σαλαμίνας. Η παρουσία έμπειρου γεωπόνου (κ. Χρήστος Μενιδιάτης, http://geoponiki-gonia.blogspot.gr)  αποτελεί σημάδι σωστής οργάνωσης και ορθής προσέγγισης, μιας και η πολύχρονη εμπειρία του σε παρόμοια θέματα είναι τεράστια.

Σύμφωνα με το ΕΣΣΑΚ τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ενημέρωση με όλες τις απαραίτητες  λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο και την οργάνωση της δραστηριότητας.

Η Κυριακή,13 Ιανουαρίου 2013 είναι ημέρα χαράς για τη Σαλαμίνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη περιβαλλοντική δραστηριότητα για τον τόπο μας το νέο έτος. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υποστήριξη, είναι όμως ηθική υποχρέωση μας να στηρίξουμε την αειφορία, την αποκατάσταση όσο αυτό είναι εφικτό, τον καλλωπισμό και την ομορφιά του περιβάλλοντος που κατοικούμε, που βλέπουμε, που χρησιμοποιούμε,  που  βιώνουμε και που ζούμε.

Η Πιτυούσα στηρίζει όλες τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του τόπου μας, της Σαλαμίνας.
Έτσι, η ομάδα του
blog (Πιτυούσα) θα στηρίξει αυτή τη δραστηριότητα και στέλνει πρόσκληση σε όλους τους πολίτες & φορείς της Σαλαμίνας να δώσουν το παρών, να στηρίξουν και να υποστηρίξουν αυτή τη δραστηριότητα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα, επικοινωνία με το ΕΣΣΑΚ: 2104676716, 6973291695.  http://www.essaksalamina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου