18 Νοε 2012

Απίστευτο περιστατικό!

Βίαιο περιστατικό από πλανόδιο αλλοδαπό πωλητή ψαριών σε γειτονιά στα Παλούκια Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε εχθές νωρίς το πρωί.
Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας,  ο πλανόδιος αλλοδαπός ενώ υπήρχε μια ομαλή συζήτηση με τις ηλικιωμένες κυρίες της γειτονιάς σχετικά με τις τιμές και τα ψάρια, όταν η μια γιαγιά έκανε απόπειρα να πιάσει (για ποιοτικό έλεγχο) ένα συγκεκριμένο ψάρι πριν το αγοράσει, ο αλλοδαπός Αιγύπτιος ψαράς τότε άρχισε τις απειλές ότι θα τις κόψει το χέρι, ότι στην Αίγυπτο οι γυναίκες δεν μπορούν να απλώνουν τα χέρια τους, και πολλά άλλα παρόμοια. Όπως ήταν επόμενο από τις φωνές του αλλοδαπού θορυβήθηκε η γειτονιά και βγήκαν και άλλοι άνθρωποι στον δρόμο για να δουν τι συμβαίνει. Αυτό το γεγονός όμως εξόργισε παραπάνω τον Αιγύπτιο και άρχισε τις απειλές και τις χειρονομίες.
Τελικά το περιστατικό πήρε τέλος μετά από λίγα λεπτά αφού το σύνολο της γειτονιάς καταδίκασε τη συμπεριφορά του αλλοδαπού πλανόδιου πωλητή ψαριών.
Χρειάζεται να τονίσουμε πως απαιτείται τρομερή προσοχή στην παράνομη πώληση, τουλάχιστον υγειονομική, για την αγορά τόσο ευπαθών αγαθών από αλλοδαπούς πλανόδιους. Εκτός από αυτό σημασία έχει πως καταλήγουν αυτά τα αγαθά στον αλλοδαπό πλανόδιο, ποια είναι η ποιότητα τους, και από πού και ποιον τρόπο αλιεύονται.
Δυστυχώς, αν υποθέσουμε ότι είναι λαθρομετανάστης ή παράνομος πλανόδιος πωλητής, αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα στην οικονομία απέναντι στους επαγγελματίες ψαράδες οι οποίοι με τεράστιο κόπο προσπαθούν να ψαρέψουν και να πουλήσουν νόμιμα και υπεύθυνα τα προϊόντα τους, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής καθώς επίσης και τους φορολογικούς νόμους. Χρειάζεται περισσότερη ευαισθησία από όλους τους ανθρώπους στους νόμους της αγοράς.
Δυστυχώς έχοντας την ευαισθησία ως κοινωνία να βοηθήσουμε τους αλλοδαπούς (παράνομους ή όχι), τέτοια φαινόμενα είναι πραγματικά καταδικαστέα και δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω ανάλυση.
ΥΓ
Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε και αυτοί οι αλλοδαποί να δικάζονται και να τιμωρούνται στη χώρα μας όπως ακριβώς στη δική τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου