18 Ιουν 2013

Άξεστοι, μικρόμυαλοι, ανεγκέφαλοι…



Είμαστε για τα μπάζα δυστυχώς όταν υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν έχουν τη παραμικρή ευαισθησία & ευγένεια προς το σύνολο της κοινωνίας και προς το περιβάλλον στο οποίο οι ίδιοι ζουν και βιώνουν.

Δεν έχει να κάνει με το επίπεδο μόρφωσης του κάθε ανθρώπου, αλλά με την ηθική, τη παιδεία, το σεβασμό και την αξιοπρέπεια!

Απολίτιστοι και ανάγωγοι άνθρωποι συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους για την χειρότερη εικόνα του νησιού της Σαλαμίνας. Πεταμένα στρώματα, σκουπίδια και λογιών λογιών αντικείμενα, μακριά από το σπίτι μας, σε ξένο χωράφι και σε άλλες γειτονιές, πρέπει να είναι ένα παιχνίδι και πάνω από όλα είναι μαγκιά για αυτούς που καταφέρνουν και σκορπίζουν-φυτεύουν σκουπίδια!

Καλοκαίρι είναι βρε αχρείε και το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα σκουπίδια σου όπου να ναι.




Αναφέρομαι σε εσένα ελεεινέ που πετάς τα σκουπίδια στα δάση!
Αναφέρομαι σε εσένα απολίτιστε που πετάς τα σκουπίδια στις παραλίες!
Αναφέρομαι σε εσένα άξεστε που μολύνεις το περιβάλλον!
Αναφέρομαι σε εσένα ανάγωγε που θεωρείς μαγκιά να καταφέρνεις νε πετάς τα σκουπίδια σου παντού, χωρίς να σε πάρουν «χαμπάρι»!
Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που με τις συμπεριφορές τους καταπατούν την ηθική, τη δημόσια καθαριότητα και υγιεινή!

Εσύ που έχεις τα σκουπίδια στο σπίτι σου, τα φορτώνεις στο αυτοκίνητο σου και στη μπαγκαζιέρα σου με προσοχή να μη σε δουν οι γείτονες. Έχεις από πριν επιλέξει το τόπο που θα πας και θα τα πετάξεις. Φεύγεις το βράδυ και πας να πετάξεις τα σκουπίδια σου. Δεν σε παίρνει κανένας είδηση. Γυρίζεις στο σπίτι σου και υπερηφανεύεσαι ότι τα κατάφερες, και το διαλαλείς στα παιδιά σου και την γυναίκα σου!
Μετά σαν συνέχεια υπάρχει η κλιμακούμενη ένταση προς το δήμο και τους γείτονες ότι δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας, ότι οι γύφτοι πετάνε όπου να ναι τα σκουπίδια και πολλά παρόμοια… Η γυφτιά συνάνθρωπε μου είναι μέσα σου και πουθενά αλλού.

Τουλάχιστον ντροπή σου!


Αυτοί λοιπόν οι ανεγκέφαλοι γεμάτη γλίτσα και σαπίλα στη σκέψη τους και στη ψυχή τους, συνεχίζουν και ρυπαίνουν με τον χειρότερο τρόπο τη Σαλαμίνα.

Τι να κάνει η δημοτική αρχή, τι να κάνει η κάθε δημόσια υπηρεσία από τη στιγμή που δεν υπάρχει η προσωπική-οικογενειακή παιδεία. Ολοκληρωτική έλλειψη παιδείας που δυστυχώς θα στοιχειώνει και τις επόμενες γενιές, τα ίδια τα παιδιά τους και οι δυστυχείς αυτοί συνάνθρωποι μας θα συνεχίζουν να ρυπαίνουν ασύστολα το περιβάλλον, εις βάρος όλης της κοινωνίας.

Πιθανόν να υπάρχει ένας διαγωνισμός για τον μεγαλύτερο βρωμιάρη και ελεεινό άνθρωπο που θα αναδειχτεί σε ήρωα της ρύπανσης και της βρωμιάς!

Το πρόβλημα αυτό υπήρχε και υπάρχει, το καλό με μειωμένους ρυθμούς. Δεν είναι λύση ο στρουθοκαμηλισμός, ο «ωχαδερφισμός» και ο «δεν βαριέσαι τώρα».
Η λύση είναι εμείς. Η λύση είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, της ανθρώπινης εθελοντικής πρωτοβουλίας.
Η λύση είναι σκληρή αλλά επιτακτική!

Θα μείνουμε θεατές με παθητική θέση απέναντι σε αυτό το ζήτημα, ή θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα και έχουμε μια ποιο δυναμική και ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων;

 
ΥΓ
1.Αυτή η ελιά ρε νεόκοπε φυγόπονε ανάξιε άνθρωπε βρίσκεται εκεί για πολλές δεκαετίες… Ποιος σου ζήτησε να πας και ρίξεις το «λίπασμα» σου; ; ; 
2.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όλους όσους έχουν κάνει τη παραλία ένα απέραντο τασάκι-κάδο απορριμμάτων, και επικίνδυνο σκουπιδαριό από τα αγκίστρια και τις πετονιές που τις αφήνουν όπου να ναι...
3.Ελπίζω να έχει ενημερωθεί και έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ο δήμος για καθάρισμα-ξεβρωμίσμα της συγκεκριμένης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου