20 Νοε 2014

Ημιμαθείς ΑρχαιοΛαγνεία & Λυματολάσπη

 
 Ξαφνικά ανακαλύψαμε τον έρωτα και τον θαυμασμό μας για την αρχαία ιστορία του τόπου «μας», ενδυναμώνοντας ακραία φαινόμενα αρχαιολαγνείας, απόλυτης ιδέας, εθνικοπαραφρωνισμού, και πάνω από όλα τη τεράστια ένταση Ημιμάθειας.

 Μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων Ελλήνων έχει διπλώματα αρχαιολογίας, ιστορίας και φιλοσοφίας. Γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στην Αμφίπολη, στο ΔΙΟΝ, στα Ελευσίνια Μυστήρια, στη Δήλο, στη Δωδώνη και σε πολλά άλλα ύψιστης σημασίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Δυστυχώς όμως δε γνωρίζει τι συμβαίνει κάτω από τα πόδια του, μέσα στην αυλή του, στην ίδια του τη πόλη, που συνεχώς ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας, συνεχίζει και ρυπαίνει με αμείωτο ρυθμό πετώντας το αποτσίγαρο, το πλαστικό μπουκάλι, τα σκουπίδια και τα μπάζα, παντού ανενόχλητα και πάνω από όλα χωρίς τύψεις.

Έλλειψη ευαισθησίας | Έλλειψη παιδείας | Έλλειψη Γνώσης

Ω Σαλαμίνιοι… Βρέθηκε στο βυθό της Δήλου η «Ελληνική Πομπηία»… Οικιστικά κατάλοιπα… Πήλινα αγγεία… Μορφή δόμησης και πολιτισμού…
Στη Σαλαμίνα τι έχει βρεθεί, και τι έχει παρουσιαστεί, και πότε προβάλλεται, και πως προβάλλεται;

Τα αρχαία οστά Σαλαμινομάχων, και όχι μόνο, τα πετούσαν στη θάλασσα…
Τα αρχαία οστά Σαλαμινομάχων, και όχι μόνο, τα τραβούσαν τα αδέσποτα σκυλιά…

Ξέφραγο αμπέλι Αρχαίος Ιστορικός Τόπος παγκόσμιας σημασίας γεμάτος κοπριά, σκουπίδια ενημερωτικές πινακίδες εταιρειών. Τουλάχιστον ντροπή όλων μας.

Ο βυθός, αυτός ο «απύθμενος και δύσκολος έρευνας βυθός, ο οποίος έχει τόνους λυματολάσπης και σκουπιδιών, κρύβει αρχαίες τριήρεις της ιστορικής ναυμαχίας!

Ο βυθός της Σαλαμίνας ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο νούμερο ένα (1) τουριστικός προορισμός!

Κάποτε η Μελίνα Μερκούρη πρόλαβε και σταμάτησε το σχέδιο ισοπέδωσης του τύμβου/Κυνοσούρα, για τη δημιουργία καρβουνόσκαλας και μεγαλύτερης έκτασης των εταιρειών διαλυτηρίων & τεχνικών εργασιών πλοίων. Τώρα ποια είναι η συνέχεια;

Δεν θα κάνει καμία εντύπωση αν γίνει κάποιο θαύμα και δημιουργηθεί αντάξιος αρχαιολογικός χώρος, σταματήσουν οι ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες, δωθεί παγκόσμια προβολή, δημιουργηθούν τουριστικές και αρχαιολογικές υποδομές, κλπ, και μετά από όλα αυτά, τα οποία θα έχουν πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη ξένων μη-Ελληνικών δυνάμεων, παρουσιάζονται με αυτοπροβολή και έπαρση διάφοροι καρνάβαλοι ως οι ηθικοί και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που «έσωσαν» αυτό το υψίστης σημασίας σημείο.


Links