1 Μαρ 2014

Ντοκουμέντα από τη θάλασσα φωτίζουν το σκοτάδι…


Ντοκουμέντα από τη θάλασσα φωτίζουν το σκοτάδι…


Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα της Σαλαμίνας με θύματα τον Γιώργο Μπάκα 27 χρόνων και τη Νατάσα Απέργη 22χρόνων, νέες μαρτυρίες ανοίγουν το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μάρτυρας υπέδειξε το σημείο κοντά στη νησίδα Μακρόνησος όπου βρισκόταν βυθισμένο ένα ταχύπλοο. Με το που εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες στο "Τούνελ" του σκάφους, επικοινώνησε με την εκπομπή ο ιδιοκτήτης του που το αναγνώρισε. Του το είχαν κλέψει τη νύχτα του διπλού φονικού του ζευγαριού από ένα λιμανάκι κοντά στον τόπο του εγκλήματος στην παραλία της Φανερωμένης.


Αρχικά την εικόνα της κλοπής του την μετέφερε φύλακας σε ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής.

Εκείνο το βράδυ είδε και άκουσε μια ομάδα ατόμων να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο, να επιβιβάζονται στο ταχύπλοο και να απομακρύνονται στα ανοιχτά. Φαντάστηκε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και δεν ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές. Άλλοι απ’ την παρέα που έμειναν πίσω, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεύτερος μάρτυρας, ψαράς και αυτός στο επάγγελμα, αποκάλυψε στην εκπομπή ότι μετά τη δολοφονία των δύο νέων εντόπισε το βυθισμένο σκάφος στο νησάκι Μακρόνησος που βρίσκεται απέναντι από το στενό της Σαλαμίνας.

Πιστεύεται ότι με το σκάφος αυτό πρέπει να μετέφεραν νεκρή την άτυχη μητέρα Νατάσα Απέργη να την εξαφάνισαν στη θάλασσα και να βύθισαν μετά το σκάφος για να σβήσουν τα ίχνη της.

Η εξέλιξη αυτή και τα ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της έρευνας. Τα στοιχεία τίθενται στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να φωτιστεί αυτό το στυγερό φονικό.

http://www.anikolouli.gr/index.php?pathID=1_2_70_55_79&aid=3590